Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal in platforma Storel

Consideram ca asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal este un angajament fundamental Storel. Ne angajam sa dedicam toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra în deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei.

Storel opereaza in baza principiului transparentei legale. De aceea, va invitam sa lecturati prezentul document pentru a va informa despre modul in care Storel colecteaza, foloseste, transfera si protejeaza datele cu caracter personal in situatii in care interactionati cu platforma Storel, cuprinzand produse, servicii, site web.

Storel isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica aceasta Politica de Confidentialitate cu scopul acordului la schimbarile actuale legale. Va recomandam sa consultati periodic site-ul nostru pentru a ramane la curent cu modificarile Politicii de Confidentialitate.

Modalitati de contact Storel

Storel este denumirea comerciala a SC FIBER IT SRL, persoana juridica de nationalitate romana, având sediul social in Cluj-Napoca, str. Observatorului nr. 11, ap. 1, cu numar de ordine in Registrul Comertului J12/178/2013, cod unic de inregistrare fiscala RO31124491 (denumita in continuare “Storel” sau “noi“). In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs cu caracter personal.

Ne dorim sa va mentinem mereu la curent cu schimbarile si sa clarificam toate modificarile. In eventualitatea in care aveti intrebari sau nelamuriri, va recomandam sa ne contactati la adresa de e-mail gdpr@storel.ro sau prin posta sau curier la adresa Calea Turzii nr. 175, etaj 4, Cluj-Napoca, Cluj, cu mentiunea: in atentia Responsabilului Storel cu protectia datelor.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram la Storel?

Aveti control asupra tipului de informatie pe care decideti sa ne-o oferiti. Noi colectam date astfel:

  1. Creati un cont Storel si ne furnizati: adresa de e-mail, numele si prenumele.
  2. In sectiunea “Contul meu” din platforma Storel, puteti adauga informatii suplimentare: numar de telefon mobil si/sau numar de telefon fix, adresa de livrare, etc.
  3. Plasati o comanda si ne furnizati informatii precum: produsele alese, nume, prenume, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, datele cardului bancar etc.
  4. Colectam date cu privire la informatii legate de comportamentul dvs. in timpul vizitarii site-ului. Scopul acestui demers este de a va personaliza si facilita accesul in platforma.

Pe site-ul nostru web putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de utilizare a cookie-urilor.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

Ce face Storel cu datele colectate?

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

a) Crearea si administrarea contului de client in cadrul platformei Storel

b) Prelucrarea comenzilor in etapa de preluare, validare, expediere, facturare

c) Rezolvarea anularilor sau problemelor legate de o comanda

d) Returnarea produselor in acord cu prevederilor legale

e) Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale

h) Buna functionare a serviciilor de suport si oferirea de raspunsuri la intrebari cu privire la comenzile, bunurile, serviciile de pe platforma Storel.

i) Incheierea si executarea contractului intre Storel si dvs.

j) Prelucrari impuse de legislatia aplicabila (inclusiv legislatia fiscala si contabila)

k) Imbunatatirea serviciilor de pe platforma Storel (chestionare de satisfactie, cercetari de piata, etc.)

l) Optimizarea serviciului de marketing:

  • Transmiterea celor mai bune oferte personalizate
  • Transmiterea de SMS-uri, notificari push, web push, etc., cu informatii cu privire la produse preferate, similare, produse adaugate in cosul de cumparaturi virtual, ultimele produse vizualizate.

Storel respecta drepturile si libertatile dvs., precum si decizii legate de oprirea sau pornirea serviciului de notificare.

Pot sa renunt la notificari?

Oricand doriti, puteti sa opriti fluxul de notificari astfel:

– Dand click pe link-ului de dezabonare

– Contactandu-ne pe adresa contact@storel.ro

Ne puteti solicita, prin mijloacele descrise mai sus, sa nu mai prelucram datelor dvs. cu caracter personal in scop de marketing, iar noi vom raspunde cererii dvs..

Apararea intereselor legitime

Exista situatii in care folosim sau transmitem informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea sunt:

  1. Masuri de protectie contra atacurilor cibernetice
  2. Masuri de prevenire si detectare a fraudei, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritati publice competente
  3. Masuri de gestionare a diverselor riscuri

In anumite cazuri furnizam date cu caracter personal, avand la baza dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal?

Stocam datele dvs. personale atata timp cat aveti cont de client in platforma Storel.

Ne puteti solicita stergerea si inchiderea contului de client si vom da curs acestor solicitari sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal?

Storel transmite sau ofera acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. urmatoarelor categorii de destinatari:

  • societatilor din grupul similar Storel
  • partenerilor Storel;
  • furnizorilor de servicii de curierat;
  • furnizorilor de servicii de plata/bancare;
  • furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
  • furnizorilor de servicii de cercetare de piata
  • furnizorilor de servicii IT;
  • altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.

Divulgam anumite date cu caracter personal unor autoritati publice doar in cazul in care ne revine o obligatie legala sau e necesar sa ne aparam un interes legitim. Suntem siguri ca accesul la datele dvs. de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

Stocam si prelucram datele cu caracter personal doar pe teritoriul Romaniei.

Cum protejam securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si de organizare, conform standardelor industriei. Folosim algoritmi de criptare noi si stocam datele pe servere securizate, asigurand si redundanta datelor. Pentru efectuarea platilor, folosim tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2. si serviciile procesatorului Mobil Pay.

Nu suntem responsabili pentru vulnerabilitatile unor sisteme de Internet care nu ne stau sub control (ex. retele publice nesecurizate).

Ce drepturi aveti?

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal:

  • puteti solicita accesul la datele dvs.,
  • puteti cere corectarea oricaror greseli din fisierele noastre,
  • va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal,
  • va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei,
  • puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Iata de ce aspect trebuie sa tineti cont:

  • Identitate

Ne preocupam de confidentialitatea inregistrarilor cu date cu caracter personal. Va recomandam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail gdpr@storel.ro . In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs..

  • Onorarii

Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.

  • Durata de raspuns

Raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna de zile, cu exceptia cazului in care acest lucru este complicat sau daca ati facut mai multe solicitari. In acest caz, perioada de raspuns se prelungeste. Va vom informa cu privire la prelungirea acesteia.

  • Drepturile tertelor parti

Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Drepturi vizate

Accesul

Puteti sa ne cereti sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal; sa va punem la dispozitie o copie a acestor date; sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dvs., in masura in care informatile nu v-au fost deja furnizate prin acest document.

Rectificarea

Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs. cu caracter personal inexacte sau incomplete. Noi vom verifica exactitatea datelor inainte de rectificare.

Stergerea datelor

Ne puteti cere sa stergem date cu caracter personal, dar numai in cazul in care: acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau v-ati retras consimtamantul (prelucrarea datelor se baza pe consimtamant); sau dati curs unui drept legal de a va opune; sau datele au fost prelucrate ilegal sau ne revine o obligatie legala in acest sens.

Storel nu are obligatia de a respecta solicitarea dvs. de stergere a datelor cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal e necesara pentru a respecta o obligatie legala, pentru constatarea, exercitarea, apararea unui drept in instanta.

Pot exista anumite alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dvs. de stergere a datelor, caz in care v-am putea refuza aceasta solicitare.

Inainte de a exercita acest drept, este recomandat sa va descarcati din contul Storel toate documentele aferente comenzilor efectuate de la Storel (inclusiv facturi, certificate de garantie). In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita drepul de stergere, veti pierde aceste documente, iar Storel va fi in imposibilitatea de a vi le pune la dispozitie deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului Storel este ireversibil.

Restrictionarea prelucrarii datelor

Aveti dreptul sa ne cereti sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, doar in cazul in care corectitudinea lor este contestata (vezi sectiunea de rectificare) sau prelucrarea datelor este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse, ori acestea nu mai servesc scopurilor pentru care au fost colectare, insa dvs. aveti nevoie de ele pentru a constata, exercita sau apara un drept in instanta sau v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.

Storel poate continua sa foloseasca datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care avem consimtamantul dvs., cu scopul constatarii, exercitarii, asigurarii apararii unui drept in instanta sau pentru a proteja drepturile Storel sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor

Aveti dreptul sa ne cereti sa va furnizam intr-un format structurat, utilizat in mod curent, citibil automat. Puteti cere ca acesta sa fie portat de un alt operator de date, in fiecare caz doar indeplinind conditiile: bazarea prelucrarii pe consimtamantul personal sau pe incheierea ori executarea unui contract cu dvs. si prelucrarea prin mijloace automate.

Opozitia

Aveti dreptul de a va opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes.

De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs. in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

Luarea de decizii automate

Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automata, dar numai atunci cand decizia respectiva produce efecte juridice cu privire la dvs.; sau va poate afecta in mod similar si intr-o maniera semnificativa.

Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu dvs.; este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs.; sau se bazeaza pe consimtamantul dvs. explicit.

Plangeri

Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.

In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Va recomandam sa ne contactati in prealabil inainte de a contacta autoritatea de supraveghere. Ne dorim sa solutionam problemele dvs. in cel mai scurt timp, intr-o maniera profesionala.